bezoek aan de NDS    

 

 


 

  een bezoek aan de nds alles gesorteerd aansluiting en storingen techniek overvloeien wat is er allemaal multimedia  

 


Waarom dia's?

Om deze vraag moet Jan Roeleveld lachen. "Het gaat uiteindelijk ook bij multimedia om de beeldkwaliteit. Geen enkele PC-monitor of videoprojectiesysteem kan de kwaliteit van de dia evenaren. De briljance, scherpte, het contrast en de kleurechtheid zijn onovertroffen. Dat geldt zeker bij de projectie op grote zaalschermen. Daarmee bereikt men pas een groot publiek. Een ander aspect is dat dia's relatief eenvoudig te maken zijn. U kunt het zelf met een spiegelreflexcamera doen of ze door een vakfotograaf laten maken.

De resultaten zijn snel zichtbaar (vakontwikkeling duurt 2 uur) en u kunt direct de kleuren, scherpte, uitsnede e.d. controleren. Overzetten op foto-CD vormt geen enkel probleem en dan kunnen de diabeelden door een PC bewerkt of in een slideshow aangestuurd worden." De redactie van Computer Info had natuurlijk weleens wat vooroordelen over het werken met dia's vernomen. Bijvoorbeeld al dat gesleep met apparatuur, vervelende donkerpauzes, moeilijk programmeerwerk en allerlei gedoe met kabeltjes.

Wat Jan Roeleveld van deze vooroordelen vond: "Natuurlijk kent het werken met dia's, net als bij andere multimediatoepassingen, een aantal technische obstakels. Deze zijn echter ten dele te ondervangen. Bijvoorbeeld het gesleep met losse diaprojectoren, AV- cassettedeck of DAT-recorder, geluidsboxen en de aansluitkabeltjes. Wij leveren een handzame koffer waarin de complete projectieset aangesloten en wel past. De gebruiker kan deze set zo meenemen en behoeft op de projectieplaats slechts de stekker in het stopcontact te steken.

Desgewenst kan de multimediamaker ook nog een notebook in deze projectiekoffer kwijt. Voor het gebruik van grote aantallen diaprojectoren en geluidsboxen met een flink projectiescherm valt een vaste zaalopstelling te prefereren. Dat betekent echter niet dat men die ruimte dan niet meer voor andere doeleinden kan benutten. Wij bieden o.a. elektrisch bedienbare verduistering, plafond of muurschermen die keurig uit het zicht staan en projectiemeubelen. Daarmee wordt een multifunctionele en snel om te bouwen projectieruimte gecreerd."

(verder)